IMG-20181118-WA0041

Contractvrije psycholoog in Zeeland

Als contractvrije psycholoog in Zeeland ben ik niet gebonden aan contracten met verzekeraars. De zorgverzekeraar stelt verstikkende eisen aan een gecontracteerde psycholoog, zoals het persé moeten stellen van een 'stoornis' als diagnose om voor vergoeding in aanmerking te komen en een maximum aantal gesprekken.

Als contractvrije psycholoog werk ik op restitutiebasis. Dit betekent dat ik je de rekening stuur, je deze zelf betaalt en daarna indient bij je zorgverzekeraar indien je een restitutiepolis hebt. Stel jezelf ook op de hoogte van de betalingsvoorwaarden.

De natura basispolis is de goedkoopste basispolis. De verzekeraar maakt het je gemakkelijk door belangrijke zaken voor je te regelen, zoals de keuze van gecontracteerde psychologen en de afhandeling van declaraties. Als je met deze polis toch voor een contractvrije psycholoog wilt kiezen dan is er een eigen bijdrage per behandeling (de hoogte van de bijdrage is per zorgverzekeraar verschillend).

De restitutie basispolis is bij de meeste verzekeraars enkele euro’s per maand duurder dan de natura polis. Maar bij de restitutie polis kun je zelf kiezen naar welke psycholoog je gaat en de behandeling wordt volledig of gedeeltelijk vergoedt.

De voordelen van een contractvrije psycholoog

De hulp van gecontracteerde psychologen wordt bij veel voorkomende problematiek sinds 2013 niet meer vergoed en zij zijn gebonden aan een maximum aantal gesprekken. Ook zijn zij verplicht voor- en nametingen te doen en hun cliënten te diagnosticeren met een ‘stoornis' om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Ik stel geen diagnose en bestempel je dus niet met het etiket van een bepaalde stoornis.

Geen verslaglegging aan verzekeraars en huisartsen: je kunt helemaal privé komen zonder dat je arts, werkgever, verzekeraar of wie dan ook ooit weten dat je hier komt.

Je hoeft niet bang te zijn dat je bezoek op enige manier een negatieve invloed zal hebben op je carrière of privéleven omdat jouw gegevens alleen bekend zijn bij mij. Ik garandeer de bescherming van persoonsgegevens. Dit is vastgelegd in de beroepscode.

Het belang van jou staat boven het belang van de verzekeraar. Ik bied dezelfde kwaliteit als gecontracteerde psychologen. Je kunt, afhankelijk van je polis, voordeliger uit zijn dan een vergoeding uit de basisverzekering!

Scroll naar boven