IMG_20200821_202237070

Intake

Je kunt me bellen op nummer 06-49131771 of een mailtje sturen naar info@psycholoogzeeland.nl.

We maken dan een afspraak. Je krijgt daarna een online vragenlijst toegestuurd per e-mail. Het is handig als je deze invult en terugmailt vóór onze eerste afspraak, ik krijg door de vragenlijst een goed beeld van je hulpvraag en wat je nodig hebt. Zodoende kunnen we de eerste behandeling direct aan de slag. Telefonische afspraken kunnen gemaakt worden gedurende kantoortijden.

Wil je videobellen? Dat is ook mogelijk. Dit kun je van tevoren aangeven in je mail of tijdens het telefoongesprek.

Werkwijze

We gaan dan direct aan de slag. In je behandelovereenkomst leggen we eerst vast of je er op prijs stelt dat ik bij andere hulpverleners (bv. huisarts, psychologen) informatie inwin of andere hulpverleners (bv. huisarts) op de hoogte houdt, of dat je dat liever niet hebt.

Bij ieder gesprek volgt dezelfde werkwijze. Een gesprek duurt 45 minuten. Elke gesprek begint met het invullen van een hele korte lijst van 4 simpele vragen. Hierop geef je aan hoe je je voelt en hoe het met je gaat of gegaan is de afgelopen week. Dit helpt mij om de juiste richting van het gesprek te bepalen en zo kunnen we per keer zien hoeveel er verbeterd is.

Daarna volgt een oplossingsgericht gesprek. Aan het einde van het gesprek vul je weer een korte lijst in. Deze lijst helpt mij om te weten hoe de sessie ging. Het meet zogezegd de temperatuur van het gesprek. Dit helpt mij om de behandeling zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij wat je nodig hebt.

Als de behandeling helpt dan zien we meestal al snel een verbetering in het begin (en dus niet aan het eind).

Doe MEER van wat werkt en niet MEER van wat niet werkt....

Scroll naar boven